75+ Rijbewijskeuring

Vanaf uw vijfenzeventigste levensjaar dient u zich bij elke vernieuwing van uw rijbewijs medisch te laten keuren. SCAL Medische Diagnostiek verzorgt een onafhankelijke keuring volgens de eisen van het CBR en zorgt desgewenst ook voor de administratieve afhandeling van uw aanvraag bij het CBR. 

Basiskeuring: €31,00 incl. btw *
SCAL voert alleen de medische keuring uit. Hierbij dient u het formulier 'Eigen Verklaring en Geneeskundig Verslag' mee te nemen naar de keuring. Dit formulier kunt u kopen bij sommige gemeentes of rijscholen en bij ons. U zorgt zelf voor de aanvraag van een "Verklaring van Geschiktheid" bij het CBR teneinde uw rijbewijs te verlengen.
 
Uitgebreide keuring: €68,00 incl. btw *
Hierbij verzorgt SCAL niet alleen de medische keuring, maar ook de administratieve afhandeling. Bij bezoek aan SCAL wordt de medische keuring verricht en het formulier verstrekt en volledig ingevuld. SCAL zorgt voor de toezending van het formulier aan het CBR. U behoeft dus niet zelf de benodigde formulieren aan te schaffen.
 
*Tarief per 1 april 2018. Als lid van een ouderenbond ontvangt u €2,50 korting.
 
Betaling en vergoeding 
De kosten van de keuring kunt u bij uw bezoek aan SCAL voldoen door contant af te rekenen, te pinnen of middels het invullen van een eenmalige machtiging. De medische keuring voor het rijbewijs is niet opgenomen in het basispakket van zorgverzekeringen. Zie de voorwaarden van uw aanvullende verzekering voor mogelijke vergoeding. Voor meer informatie over de verlenging van het rijbewijs verwijzen wij naar de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. 
 
Praktische informatie
De keuring wordt uitgevoerd op de hoofdvestiging van SCAL in Leiden. Maak hiervoor een afspraak via het centrale telefoonnummer: 071 - 516 00 20. 
 
N.B. U bent wettelijk verplicht uzelf te kunnen identificeren wanneer u medische zorg ontvangt. Vergeet daarom niet uw identiteitsbewijs mee te nemen bij uw bezoek aan een SCAL-locatie.