Beleid corona

Wij krijgen veel vragen van klanten over ons beleid gedurende deze corona-uitbraak. Voor vragen over het coronavirus kunt u het beste terecht op de website van het RIVM. Mocht uw vraag daarmee niet beantwoord zijn, raadpleeg dan de informatie op deze pagina.

Beleid op onze afnamelocaties
Onderstaande regels zijn voor onze afnamelocaties in werking gesteld om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Deze zijn een aanvulling op de belangrijkste maatregelen vanuit het RIVM.

 • Wij werken alleen op afspraak;
 • Kom maximaal 5 minuten voor uw afspraak op onze locaties. Bent u voor deze tijd al aanwezig? Wacht dan buiten op uw beurt. 
 • Wacht, waar mogelijk, buiten op uw beurt;
 • Kom, indien mogelijk, alleen naar onze locaties.

Regels RIVM

 • Draag een mondkapje in publieke ruimtes. Dit geldt vanaf de leeftijd van 13 jaar;
 • Schud niemand de hand en vermijd lichamelijk contact waar mogelijk (bloedafname uitgezonderd);
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot andere wachtenden in de wachtkamer;
 • Was uw handen regelmatig. Op vele van onze afnamelocaties vindt u een desinfectiezuil, ontsmet hier voor en na uw bezoek de handen;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Coronavirus diagnostiek bij SCAL
Wij bieden ook diagnostiek naar het coronavirus aan. Het aanvragen van een PCR test kan alleen via de GGD of uw huisarts. Voor deze test zal er een swab uit uw neus- en keelholte afgenomen worden. Neem bij symptomen contact op met uw huisarts, volg hierbij de richtlijnen op de website van het RIVM.

Geheel klachtenvrij? Kom voor een antistoffentest

Voor het aanvragen van een antistoffentest kunt u ook zonder doorverwijzing van uw huisarts, bij ons terecht. U kunt hiervoor een afspraak maken via onze website, maar voordat u dat doet moet u eerst dit formulier invullen. Voor deze test zal er bloed bij u afgenomen worden. Op onze hoofdvestiging vragen wij u om vooraf te pinnen, op al onze overige afnamelocaties geldt dat u middels een eenmalige machtiging betaalt. Neem daarom zowel uw legitimatiebewijs als uw bankpas mee.

Let op! Voor een antistoffentest moet u geheel klachtenvrij zijn. Deze test bieden wij alleen aan om een doorgemaakte infectie met het coronavirus aan te tonen. Bij een potentiële besmetting met het coronavirus mag u niet naar onze afnamelocaties komen! U dient dan uw afspraak te annuleren en zodra u volledig herstelt bent, een nieuwe afspraak te maken. 

Overweging bloedafname
Maak de overweging of uw afname momenteel noodzakelijk is. Waar mogelijk vragen wij om de afname voorlopig uit te stellen.

Vermijd onze afnamelocaties als u één of meer van de volgende symptomen ondervindt:

 • Verhoging of koorts (37,5 graden Celsius of hoger)
 • Hoesten of kortademigheid

Gesloten afnamelocaties
Enkele van onze afnamelocaties zijn momenteel gesloten. Houd onze website in de gaten voor de meest recente informatie

Bloedafname op afspraak
Wij werken, óók voor de bloedafname, alleen nog maar op afspraak. Door op afspraak te werken, zorgen wij voor een veilige omgeving voor zowel onze patiënten als onze medewerkers. Hiermee dragen wij allemaal bij aan het verkleinen van de kans op verdere besmettingen met het coronavirus.

Kijk hier voor een informerende poster vanuit het RIVM. Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen wij u graag door naar de website van het RIVM