Scal is verhuisd naar Rooseveltstraat 18. Dit is ongeveer 4 min lopen vanaf ons oude adres.

Aanvragen corona diagnostiek

SCAL biedt op het gebied van COVID-19/SARS-CoV-2, moleculaire diagnostiek aan. Wij analyseren de testen door middel van de PCR-techniek.

COVID-19 Moleculair

PCR

Materiaal voor COVID-19 moleculaire diagnostiek brengen wij grotendeels naar onze samenwerkingspartner Eurofins Clinical Diagnostics. Zij gebruiken de PCR techniek.

Aanvraagformulieren

U kunt zowel via ZorgDomein als op papier COVID-19 moleculaire diagnostiek bij ons aanvragen. U vindt ons digitaal aanvraagformulier door binnen ZorgDomein te zoeken op SCAL. Het papieren formulier kunt u online downloaden via onze website.

Afnamesetjes

Voor het afnemen van monstermateriaal voor corona diagnostiek, heeft u een speciaal afnamesetje nodig. Hierin vindt u twee verschillende soorten eSwabs, met bijbehorende instructie voor de afname. 

Afname

De afname voor COVID-19 kan bij ons op twee verschillende manieren. U kunt er voor kiezen om zelf een afname te doen bij de patiënt, het afgenomen materiaal kunt u vervolgens via de post naar ons verzenden.

Huisbezoek

Mocht het geen optie zijn dat u zelf de test afneemt, of dat de patiënt naar een afnamelocatie van de GGD gaat, dan kunt u er ook voor kiezen om een huisbezoek bij ons aan te vragen. Dit kan via onze COVID-19 lijn (06-29072066). Dit nummer is iedere werkdag tussen 08u en 16u te bereiken. Het aanvragen van een huisbezoek kan alleen na telefonisch overleg. Alleen een aanvraag in ZorgDomein is niet afdoende en kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Onze medewerker zal, voor het aannemen van een huisbezoek, een triage uitvoeren.