SCAL is verhuisd

Wij zijn verhuisd naar Rooseveltstraat 18 in Leiden.
Dit is op vier minuten loopafstand van onze oude locatie. 

verhuizen

Aanvragen corona diagnostiek

SCAL biedt op het gebied van COVID-19/SARS-CoV-2, moleculaire diagnostiek (huidige infectie) en serologische diagnostiek (doorgemaakte infectie) aan. De werkwijze voor deze twee soorten diagnostiek is verschillend. Op deze webpagina vindt u voor ieder van deze onderzoeken de huidige werkwijze.

COVID-19 Moleculair

PCR

Materiaal voor COVID-19 moleculaire diagnostiek brengen wij grotendeels naar onze samenwerkingspartner Eurofins I NMDL-LCPL. Zij gebruiken de PCR techniek.

Aanvragen

Wegens een beperkt aantal afnamesetjes vragen wij u om eerst contact op te nemen met uw accountmanager. Ons relatiebeheerteam coördineert alles omtrent de corona diagnostiek en zorgen ervoor dat de diagnostiek wordt geboden op de plekken waar zij het hardst nodig is. Op deze manier hopen wij al onze klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in het leveren van zorg. Contactgegevens van ons relatiebeheerteam vindt u hier. U kunt hen ook bereiken via het algemene telefoonnummer van het relatiebeheerteam 071-5161680 of via de mail commerce@scal.nl.

Aanvraagformulieren

U kunt zowel via ZorgDomein als op papier COVID-19 moleculaire diagnostiek bij ons aanvragen. U vindt ons digitaal aanvraagformulier door binnen ZorgDomein te zoeken op SCAL. Het papieren formulier kunt u online downloaden via onze website.

Afnamesetjes

Voor het afnemen van monstermateriaal voor corona diagnostiek, heeft u een speciaal afnamesetje nodig. Hierin vindt u twee verschillende soorten eSwabs, met bijbehorende instructie voor de afname. Ten tijde van deze corona uitbraak zijn wij helaas genoodzaakt om spaarzaam met onze afnamesetjes om te gaan. Dit houdt in dat wij deze zo eerlijk mogelijk over onze klanten proberen te verdelen. Het aanvragen van deze afnamesetjes verloopt dan ook via uw accountmanager.

Afname

De afname voor COVID-19 kan bij ons op twee verschillende manieren. U kunt er voor kiezen om zelf een afname te doen bij de patiënt, het afgenomen materiaal kunt u vervolgens via de post naar ons verzenden.

Huisbezoek

Mocht het geen optie zijn dat u zelf de test afneemt, of dat de patiënt naar een afnamelocatie van de GGD gaat, dan kunt u er ook voor kiezen om een huisbezoek bij ons aan te vragen. Dit kan via onze COVID-19 lijn (06-29072066). Dit nummer is iedere werkdag tussen 08u en 16u te bereiken. Het aanvragen van een huisbezoek kan alleen na telefonisch overleg. Alleen een aanvraag in ZorgDomein is niet afdoende en kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Onze medewerker zal, voor het aannemen van een huisbezoek, een triage uitvoeren. Ons huisbezoekenteam wordt momenteel zwaar overvraagd en wij zijn daarom genoodzaakt om patiënten, waar mogelijk, door te verwijzen naar de GGD. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

COVID-19 Serologie

Antistoffen

Materiaal voor COVID-19 serologische diagnostiek, analyseren wij in ons laboratorium in Leiden. Wij gebruiken de Wantai SARS-CoV-2 Ig Totaal test. Deze test is de gouden standaard volgens de RIVM. Voor patiënten met persisterende klachten na mogelijke Covid-19 infectie.

Voordelen Wantai Totaal Ig Test

  • Test is kwantitatief;
  • Zeer hoge specifiteit (geen kruisreacties met andere coronavirussen);
  • Hoge sensitiviteit, ook bij mensen die een milde infectie hebben doorgemaakt;
  • Test voldoet aan hoge eisen van het RIVM en de Landelijke Taskforce Serologie;
  • In de test worden alle aanwezigen antistoffen (IgG, IgM en IgA) gemeten als totaal Ig. Dit betekent dat het een totaal Ig betreft, het is dus geen uitsplitsing op IgG, IgM en IgA;
  • Geeft naast positieve of negatieve uitslag ook de hoeveelheid antistoffen

Aanvragen

Het aanvragen van deze test kan via de gebruikelijke weg, net als onze overige microbiologie onderzoek.

Aanvraagformulieren

U kunt zowel via ZorgDomein als op papier COVID-19 serologische diagnostiek bij ons aanvragen. U vindt ons digitaal aanvraagformulier door binnen ZorgDomein te zoeken op SCAL. Dit onderzoek, net als ons ander serologie onderzoek, is terug te vinden in ons Microbiologie aanvraagformulier. Het papieren formulier kunt u online downloaden via onze website.

Afname

De betreffende patiënt kan op afspraak en met een aanvraag, bij één van de SCAL afnamelocaties terecht.

Huisbezoek

Mocht het geen optie zijn dat de patiënt naar een afnamelocatie van SCAL gaat, dan kunt u er ook voor kiezen om een huisbezoek bij ons aan te vragen. Dit kan via de gebruikelijke CITO-lijn (071-5160022). Het aanvragen van een huisbezoek voor een COVID-19 afname kan alleen na telefonisch overleg. Onze medewerker zal, voor het aannemen van een huisbezoek, een triage uitvoeren.

Wij hopen u hier voldoende mee geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u zich wenden tot uw accountmanager of commerce in het algemeen via mail of per telefoon