Scal is verhuisd naar Rooseveltstraat 18. Dit is ongeveer 4 min lopen vanaf ons oude adres.

Onze producten en diensten

Foto

Onderzoeken

Het medisch diagnostisch onderzoek dat wij uitvoeren of uitbesteden is onder te verdelen in verschillende categorieën: 

Klinisch chemisch onderzoek (inclusief hematologie en toxicologie)

Is een vakgebied dat zich bezighoudt met medisch laboratoriumonderzoek naar patiëntmateriaal zoals bloed en ander lichaamsvocht om diagnoses te kunnen stellen, ziekte te voorkomen en het effect van een behandeling te bekijken.

  • Hematologie is een medisch specialisme binnen de klinische chemie dat zich bezighoudt met diagnostiek en behandeling van ziektebeelden die ontstaan door erfelijke of verworven aandoeningen van het bloed, de bloedvormende organen, het afweersysteem en de bloedstolling.
  • Toxicologie is een medisch specialisme binnen de klinische chemie dat zich bezig houdt met onderzoek naar de effecten die kunnen optreden wanneer mensen met vergiften (denk ook aan: geneesmiddelen, alcohol en drugs) in aanraking komen.

Medisch microbiologisch onderzoek

Is een medisch specialisme dat zich bezig houdt met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van aandoeningen veroorzaakt door micro-organisme, zoals bacteriën, virussen, parasieten en schimmels.

Functieonderzoek

Onder functieonderzoek worden een aantal diagnostische testen verstaan die informatie geven over de toestand van delen van het hart.

Beeldvormend onderzoek

Is geneeskundig onderzoek, waarbij een beeld van het inwendige van het lichaam wordt gemaakt. Beeldvormend onderzoek is een belangrijk hulpmiddel bij het stellen van een diagnose.

Pathologisch onderzoek

Hierbij onderscheiden we: 

  • Histologie, onderzoek naar veranderingen in de opbouw van het weefsel (huid).
  • Cytologie, onderzoek naar veranderingen in cellen.

POCT

Point-of-care-testing (POCT) wordt al steeds vaker toegepast in het ziekenhuis op momenten dat snelle resultaten nodig zijn en niet gewacht kan worden op transport van het materiaal naar het laboratorium omdat direct ingrijpen van de arts nodig kan zijn. Aangezien er een verschuiving van zorg plaatsvindt naar de eerste lijn is het een logische ontwikkeling dat er ook steeds meer behoefte is aan POCT in de eerste lijn. De patiënt kan direct na of tijdens het consult, met behulp van een prik in de vinger, gecontroleerd worden. Er is snel een uitslag en u kunt hier direct de behandeling van de patiënt op aanpassen. Let op: het is belangrijk dat u de uitslag beveiligd naar ons toestuurt. Dit kunt u doen door beveiligd naar ons te mailen.

Klik hier om uw uitslag beveiligd naar ons toe te sturen

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wij willen u hier graag in faciliteren en bieden daarom de mogelijkheid om een CRP meting te doen door middel van POCT. U krijgt dan een POCT apparaat van ons in bruikleen. Het is onze ambitie om u in de toekomst te voorzien van meerdere bepalingen. Daarom hebben we gezocht naar een apparaat waar meerdere bepalingen op gedaan kunnen worden.

Wanneer komt u in aanmerking voor een POCT apparaat? 

  • U bent huisarts en SCAL is uw eerste aanspreekpunt betreffende diagnostiek;
  • U bent huisarts en wilt graag uw medisch diagnostisch onderzoek door SCAL laten uitvoeren. 

Hoe plaatst u een aanvraag voor een POCT apparaat? 

Neem contact op met een accountmanager vaan SCAL. Zij komen graag de mogelijkheden met u bespreken. 

Bloedafname

Op verschillende locatie kunt u bij ons terecht voor bloedafname. 

SCAL op uw locatie

Kijk voor meer informatie op de pagina "SCAL op uw locatie".