Niet noodzakelijke diagnostische onderzoeken geannuleerd

ECG inspanning

Op dinsdag 31 maart zijn de coronamaatregelen door het kabinet met enkele weken verlengd, namelijk tot en met dinsdag 28 april. Deze maatregelen gelden ook voor onze dienstverlening. Niet noodzakelijke diagnostische onderzoeken zullen vanaf woensdag 29 april weer plaatsvinden.

Alle niet noodzakelijke diagnostische onderzoeken worden tot nadere orde geannuleerd. Dit betreft:

  • Cardiologische diagnostiek

Wij kunnen momenteel geen diagnostiek leveren, aangezien de volledige capaciteit van de cardiologen van het Alrijne benut wordt in het ziekenhuis. Wij willen de zorgverlener vragen om te beoordelen of de diagnostiek dusdanig noodzakelijk is, dat een patiënt voor onderzoek verwezen dient te worden naar de tweede lijn of dat het onderzoek kan wachten tot nader bericht. Zodra wij meer inzicht hebben in de betreffende tijdslijnen, zullen wij de zorgverlener hierover berichten. Voor nu gaan we ervan uit dat deze maatregelen op z’n hoogst tot en met 28 april gelden.

  • Fundusfoto’s
  • Echografie
  • Rijbewijskeuringen

Let op: De Glucose Tolerantie Test bij zwangeren zal, gezien de noodzaak, wel uitgevoerd worden, maar louter op onze hoofdvestiging in Leiden (Rooseveltstraat). Om te voorkomen dat de zwangeren te veel risico lopen in de wachtkamer gedurende hun wachttijd, hebben we een aparte ruimte voor hen ingericht.