Aanpassing Reglement Rijbewijzen

Rijbewijskeuring

Goed nieuws over de verlenging van het rijbewijs. Er is ingestemd met een aanpassing van het Reglement Rijbewijzen, waardoor uw rijbewijs met maximaal één jaar verlengd kan worden. De huidige plannen zijn dat deze aanpassing vanaf december 2019 in zal gaan.  Wat voor gevolgen dit heeft voor uw rijbewijs en de voorwaarden, kunt u hieronder lezen in dit bericht.

Vanaf uw 75ste levensjaar moet u zich bij elke verlenging van uw rijbewijs (medisch) laten keuren, opdat u weer veilig en verantwoord aan het verkeer kunt deelnemen. Nadat u de keuring bij ons goed doorstaan heeft, stuurt u het keuringsformulier op naar het CBR. Zodra uw aanvraag door het CBR verwerkt en goedgekeurd is, wordt uw rijbewijs verlengd. 

De wachttijden bij het CBR lopen het afgelopen jaar steeds meer op, waardoor sommige mensen hun nieuwe rijbewijs niet op tijd ontvangen. Vandaar dat er is ingestemd met een tijdelijke aanpassing van het Reglement Rijbewijzen.

Wat betekent dit voor u? 

U kunt blijven rijden tot het moment dat het CBR een besluit heeft genomen over uw rijgeschiktheid. U houdt dan uw huidige document met daarop de verlopen datum.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet er aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:
- de verlenging van het rijbewijs moet zijn aangevraagd nog voordat het rijbewijs is verlopen;
- de gezondheidsverklaring (welke u bij SCAL kunt laten verrichten) moet zijn ingediend bij het CBR nog voordat het rijbewijs is verlopen.

Wilt u uw rijbewijs verlengen?

Koop dan een gezondheidsverklaring bij ons of het CBR en maak een afspraak voor uw keuring. Meer informatie over onze rijbewijskeuring vindt u op deze pagina.

Houdt u er rekening mee dat deze aanpassing momenteel nog niet is ingegaan. Houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten voor de meest recente informatie!