Scal is verhuisd naar Rooseveltstraat 18. Dit is ongeveer 4 min lopen vanaf ons oude adres.

Praktische informatie

Afspraak maken

Voor bloedafname, het ophalen van materialen zoals urinepotjes en het inleveren van lichaamsmateriaal (zoals potjes urine en ontlasting), dient u een afspraak te maken bij een van onze vestigingen. Klik hier om online een afspraak te maken. Klik hier voor een overzicht van alle locaties en de openingstijden.

Voor alle overige onderzoeken moet u eerst een afspraak maken. U kunt daarvoor bellen via ons algemene telefoonnummer. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 16.30 uur. Als u bent verhinderd, verzoeken wij u om dat uiterlijk 24 uur van tevoren aan ons door te geven. Als u te laat afzegt of niet komt opdagen voor een afspraak, zijn wij genoodzaakt de kosten aan u door te berekenen.

Meenemen en voorbereiding

Bij ieder bezoek aan een SCAL-locatie moet u uw identiteitsbewijs en verzekeringspasje meenemen. Op de pagina’s van de verschillende onderzoeken kunt u lezen wat u verder nog moet meenemen voor het specifieke onderzoek dat u moet ondergaan. Ook kunt u daar lezen of u zich nog op een speciale manier moet voorbereiden. Voor sommige onderzoeken is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat u nuchter bent, wat betekent dat u minimaal 10 uur van tevoren niet meer hebt gegeten en gedronken en ook niet heeft gerookt. U mag nog wel water, koffie of thee drinken (zonder suiker, melk of een smaakje) en uw reguliere medicijnen gewoon innemen. Uw zorgverlener zal dit ook aangeven op het aanvraagformulier.

Huisbezoek

Als uw gezondheid het niet toelaat om naar een vestiging van SCAL te komen, kunnen wij bij u thuis langskomen voor bloedafname of het maken van een ECG of fundusfoto. Uw zorgverlener kan dit voor u aanvragen.

Een deel van ons afnamegebied is verdeeld in regio's. Aanvragen in onderstaande regio's worden geclusterd en op onderstaande dagen afgenomen. Aanvragen die voor 15u bij ons zijn aangemeld, kunnen nog de volgende dag worden afgenomen. Huisbezoeken die als CITO zijn aangevraagd, worden zoals gewoonlijk met spoed behandeld en direct gereden.

Regio 1: Alphen a/d Rijn, Koudekerk, Woubrugge en Hazerswoude Rijndijk; huisbezoeken op dinsdag, donderdag en vrijdag

Regio 2: Rijpwetering, Hoogmade, Roelofarendsveen, Oud Ade en Oude Wetering; huisbezoeken op dinsdag, woensdag en vrijdag

Regio 3: Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom en Sassenheim; huisbezoeken op maandag, woensdag en donderdag

Uitslagen

De uitslag van uw onderzoek wordt zo snel mogelijk naar uw zorgverlener gestuurd. Die zal met u de afspraak bespreken. De doorlooptijd is afhankelijk van het onderzoek.