ECG in rust

Een ECG (electrocardiogram), ook wel hartfilmpje genoemd, laat de elektrische activiteit van het hart zien. Een ECG registreert de elektrische signalen die ervoor zorgen dat het hart samentrekt, eerst de boezems en daarna de kamers. Een ECG laat zien of er onregelmatigheden zijn in het hartritme, en of er aanwijzingen zijn voor een hartspierziekte of (doorgemaakt) zuurstoftekort.
ECG in rust

Maak een afspraak bij een SCAL-locatie bij u in de buurt

Enter an address to filter results.
Op deze pagina

   

  Wanneer u het lastig vindt om zelf een afspraak te plannen, kunt u dit ook vragen aan de doktersassistent(e) van uw huisartsenpraktijk. Zij/hij kan dan samen met u een afspraak inplannen.

  Afspraak maken

  Indien uw zorgverlener een rust-ECG voor u heeft aangevraagd via ZorgDomein of u een papieren aanvraagformulier heeft meegegeven, kunt u een afspraak plannen via ons algemene telefoonnummer.

  Wanneer u niet in staat bent om naar één van onze vestigingen te komen, kan uw zorgverlener een huisbezoek voor u aanvragen. We komen dan bij u thuis het rust-ECG maken.

  Meenemen
  Legitimatiebewijs
  Legitimatiebewijs
  Verplicht

  Neem een paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee. Wij hebben dit nodig om te verifiëren dat u de verzekerde bent.
  Lees meer over deze verplichting

  Formulier
  Patiëntbericht of aanvraagformulier
  Niet verplicht

  Neem deze mee indien u deze heeft gekregen van uw arts.

  Verzekeringsbewijs
  Zorgverzekeringspas
  Niet verplicht

  Als u uw zorgverzekeringspas meeneemt, kunnen wij rechtstreeks de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar.

  Overzicht medicijnen

  Medicatieoverzicht (een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt, u kunt dit zelf maken of opvragen bij uw apotheek)

  Voorbereiding

  Smeer uw huid op de dag van het onderzoek niet in met bodylotion, zalf of crème. De elektroden maken anders onvoldoende contact met de huid.

  Het onderzoek

  Voor een rust-ECG worden 10 elektroden met plakkers op uw armen, benen en borst geplaatst. Soms kan het daarbij nodig zijn om overtollige beharing op de borstkas gedeeltelijk weg te scheren. Deze elektroden zijn via draden verbonden met het ECG-apparaat. Tijdens de meting moet u zo stil mogelijk blijven liggen op de onderzoeksbank. Het onderzoek duurt niet langer dan 15 minuten.

  Uitslag

  De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door onze cardioloog en binnen 2 werkdagen naar uw zorgverlener gestuurd. Uw zorgverlener zal de uitslag daarna met u bespreken.

   

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over hartafwijkingen? Kijk dan op de website van de Hartstichting.

   

  Bent u verhinderd

  Als u bent verhinderd, verzoeken wij u om dat uiterlijk 24 uur van tevoren aan ons door te geven. Als u te laat afzegt of niet komt opdagen voor een afspraak, zijn wij genoodzaakt de kosten aan u door te berekenen.

   

  Kosten

  Dit onderzoek valt binnen het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervoor geldt wel het eigen risico. Meer informatie over de kosten kunt u vinden in ons tarievenoverzicht.

  Voor de zorgverlener

  U kunt een rust-ECG aanvragen via ZorgDomein of met behulp van een aanvraagformulier biometrie. Het is belangrijk dat u de aanvraag nauwkeurig invult, met een overzicht van de medicatie die wordt gebruikt, de cardiale voorgeschiedenis en de huidige klachten en reden voor de aanvraag.

  U ontvangt de uitslag van het rust-ECG via Sleutelnet. Mocht u geen lifeline adres hebben, dan verzenden we de uitslag per post of fax. In geval van ernstige afwijkingen wordt u door ons gebeld. Wij bellen u zodra de uitslag binnen is, dan kunt u direct actie ondernemen voor een vervolgonderzoek.

  Contact zorgverlener

  Neem contact op met onze cardioloog als u:

  • een vraag heeft over de uitslag;
  • wilt overleggen met een specialist over de mogelijke vervolgstappen.

  U kunt onze cardioloog bereiken via het volgende mailadres: cardio@scal.nl